Autizmus és viselkedésprobléma

Október 14-én, 29 résztvevővel lezajlott a „Morzsák az autizmusról II.” című műhelysorozatunk harmadik állomásaként az „Autizmus és viselkedésprobléma” elnevezésű felkészítésünk. A workshop szakemberei a Nagy-Britanniában hosszú múltra visszatekintő „Pozitív Viselkedéstámogatás” (Positive Behaviour Support) módszerbe nyújtottak betekintést.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

A workshop előadói Farkas Gyöngyi Karolina és Német-Mikes Andrea  Pozitív Viselkedéskezelés-trénerek, akik az autizmus spektrumán lévő gyermekekkel, fiatalokkal, valamint felnőttekkel való sok éves gyakorlatuk esszenciáját hozták el a résztvevőknek.

A felkészítés középpontjában a gyakori viselkedésproblémák, és ezek megelőzésének lehetőségei álltak. A „Pozitív Viselkedéstámogatás” megközelítésével a résztvevők gyakorlati segítséget kaptak az autista személyekkel való foglalkozásuk során esetlegesen fellépő viselkedésproblémák megértéséhez és megelőzéséhez.


A résztvevők a workshop előadóiról az alábbi visszajelzéseket foglalták írásba:

„Felkészült, motivált és hiteles előadók voltak, jó hangulatú és hasznos nap volt.”

 „Mindkét előadó pozitív, nagy tudással és nagy tapasztalattal rendelkező szakember. Nyitott, barátságos légkört teremtettek. Motiválttá tettek minket a közös munkavégzésre.”

„Gyakorlott előadók, kíváncsiak voltak a kérdéseinkre. Használható válaszokat kaptam. GRATULÁLOK!”

„Remek! Gyakorlatias, kedves, emberszabású, nagy gyakorlati tapasztalatú előadók.”

„Felkészültek, szakmailag és emberileg támogató tudásuk nagyon pozitív.”

A reflexiók alapján a jövőben lehetőségeinktől függően szeretnénk akár egy kifejezetten szülők számára készült, akár a súlyosabban érintett célcsoportra vonatkozó  workshop-ot tartani a témában.

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: beszámoló


Kapcsolódó tartalmak

Térítésmentes képzéseink

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával lehetőségünk nyílik a lent olvasható térítésmentes képzések indítására. A jelentkezési felületek elérhetők az FSZK honlapján, melyek megjelenéséről facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

 

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható

Tovább...

Ezt is ajánljuk

Beszámoló a Nyolc Pont projekt Családi gyermekvasutas rendezvényéről

2015. december 7.

Már elérhető honlapunkunk a 2015 nyarán négy alkalommal megrendezett autizmus-barát Családi gyermekvasutas rendezvényünkről készült beszámoló. 

A segédanyagot sok szeretettel ajánljuk olyan szakemberek és intézmények figyelmébe, akiknek terveik között szerepel autizmus-barát rendezvények szervezése.

 

A beszámoló a Dokumentumtárból letölthető, regisztráció/belépés után.

Facebook oldalunkon a rendezvényekről készült további képek is láthatóak.

 

 

Tovább...