Autizmus – étrendek és alternatív gyógyászati módszerek, tények és dilemmák

Autizmus és diéta - szinte minden fórumon ismételten felmerülő kérdés. Szülők és szakemberek is nehezen igazodnak el a sokszor ellentmondásos ajánlások között. Pusztán leírt tapasztalatokra támaszkodni ebben a kérdésben számos veszélyt jelenthet, akkor dönthetünk biztonságosan, ha megalapozott információk birtokában vagyunk.
A tájékozódást segíti “Autizmus – étrendek és alternatív gyógyászati módszerek, tények és dilemmák” című kiadványunk, mely az Az EFOP 1.9.2- Montázs projekt keretében, Meleg Sándor dietetikus kutatásaira és tapasztalataira támaszkodva készült el.
A hiánypótló gyűjtemény közérthető formában foglalja össze szülők és szakemberek számára azokat a bizonyított kutatási eredményeket, amelyekre támaszkodva biztonságosan lehet tervezni és összeállítani egy autista gyermek étrendjét.

Letöltés: http://fszk.hu/kiadvany/autizmus-dieta/

 

 

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: Publikáció


Kapcsolódó tartalmak

Térítésmentes képzéseink

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával lehetőségünk nyílik a lent olvasható térítésmentes képzések indítására. A jelentkezési felületek elérhetők az FSZK honlapján, melyek megjelenéséről facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

 

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható

Tovább...

Ezt is ajánljuk

Honlapunkon elérhető az Önbántalmazás c. kiadvány

Elérhető honlapunkon az "Önbántalmazás" kiadvány (eredeti címe: Self-injurious behaviour) a National Autistic Society (NAS) összefoglalója, mely áttekinti az önbántalmazás témakörét, lehetséges okait és a kezelési módszereket. A kiadvány tartalmazza a ABC táblázatot és a Funkcionális elemzés kérdőívet is.  

A kiadvány a Nyolc Pont Projekt keretében került fordításra, a szerkesztési útómunkát az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársa végezte.

A fordítás alapjául szolgáló kiadás - National Autistic Society: Self-injurious behaviour - online elérhető itt.

A kiadvány a linkre kattintva olvasható, illetve a dokumentumtárból letölthető.

Tovább...