MiVilágunk Alapítvány

A MiVilágunk Alapítványt - amely 2011 februárjában került bejegyzésre – azért hoztuk létre, hogy az elmúlt több mint húsz évben e területen megszerzett tudásunkkal és tapasztalatainkkal részt vegyünk az autizmussal élő gyermekek ellátásában és családjaik segítésében.
Valamennyien hosszú időt – 5-16 évet – töltöttünk az Autizmus Alapítvány EGYMI Iskolájában, mely első volt Magyarországon az autizmussal élő gyermekek ellátásának kialakításában.
Itt lehetőségünk adódott a spektrum minden területéről foglalkozni gyermekekkel, részt venni a legkorszerűbb megközelítések alkalmazásában és a szakmai dokumentáció és módszertani anyag kidolgozásában.
Munkatársaink:
Szaffner Éva – tanár

Korpás Dóra – speciális fejlesztő

Gosztonyi Nóra – gyógypedagógus

Zacomer Andrea – speciális fejlesztő
Működési helyünk Óbudán, a Zápor utcában található.
Az első találkozás során feltérképezzük az igényeket, és a szülőkkel közösen kiválasztjuk a gyermek számára a legmegfelelőbb fejlesztési formát:
• Egyéni szociális-kommunikációs fejlesztés.
• Kiscsoportos szociális-kommunikációs fejlesztés.
Konzultációt biztosítunk szülőknek, szakembereknek és a gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak.

Előadásokat szervezünk szülők számára az autizmus területén jártas szakemberek közreműködésével.
Tevékenységünk kiterjed arra is, hogy kapcsolatba lépjünk a hozzánk járó, autizmussal élő gyermekeket ellátó közoktatási intézményekkel, és a pedagógus kollégák kérésére konzultálunk a gyermek fejlesztésének lehetőségeiről.

Biztosak vagyunk abban, hogy alapítványunk tevékenysége valós társadalmi igény kielégítésére irányul, és az egészségügyi-oktatási ellátás egy ma még hiányos területén tesz jó szolgálatot.

Az intézményen belüli kapcsolattartó személy neve:Korpás Dóra

 

 

Intézmény típusa: alapítvány