Szabadidő a gyermekkorban

November 4-én, 22 résztvevővel lezajlott a „Morzsák az autizmusról II.” című műhelysorozatunk negyedik és egyben idei utolsó állomásaként a „Szabadidő a gyermekkorban” elnevezésű workshopunk. A felkészítésen az autista gyermekek szabadidős tevékenységeinek tervezéséről volt szó.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

A workshopra Faragó Melinda, gyógypedagógus hozta el szakmai tapasztalatait a résztvevőknek. Interaktívan áttekintették az autizmus spektrumán lévő gyermekek szabadidő-tervezésének lépéseit és lehetőségeit, hangsúlyozva a vizuális támogatás fontosságát.

A program második felében Horvát Kriszta gyógypedagógus, az AKI irodavezető mutatta be röviden a 2015 májusában megrendezett autizmus-barát gyermekvasutas családi rendezvényt (link) , az annak tervezésekor felmerült specifikus hangsúlyokkal és felhasznált eszközökkel, vizuális támogatásokkal.

A résztvevők a workshopról és előadójáról az alábbi visszajelzéseket fogalmazták meg:

„Jól felépített, tartalmas, életszerű előadás. Felkészült előadó, nagy gyakorlati tapasztalattal, amit jól meg tud osztani, át tud adni. Praktikus, használható válaszok a kérdezőknek.”

„Több szem többet lát alapon szerintem hasznos a tapasztalatok megosztása egymással, akár szülői, akár szakember oldalról. Csoportmunkák kreatívan zajlottak, problémamegoldás központúak voltak, amikből leszűrt tapasztalatok beépíthetőek.”

„Az előadó felkészült volt. Logikus, áttekinthető, érthető előadást tartott. Kedves, nyitott, rugalmas volt. Alkalmazkodott a hallgatósághoz.”

„Melinda nagyon kedves, nyitott, mindannyiunkra odafigyelni tudó jelenléte segítette a közvetlenség kialakulását köztünk, a résztvevők között is. Bátran fordulhattunk hozzá minden kérdésünkkel, mert szívesen meghallgatott és legjobb tudása szerint válaszolt. Előadói stílusával sikerült felkeltenie az érdeklődésünket és végig meg is tartani azt.”

„Nagyon szuper volt, hogy egy csomó dolgot interaktívan, csoportmunka formájában dolgoztunk fel. A saját élmény mindig sokkal jobb, mintha csak hallgatni kell. Rengeteg sok gyakorlati ötletet kaptam, köszönöm! A hallottak segítettek rendszerezni az eddig megszerzett tudásaimat is.”

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: beszámoló


Kapcsolódó tartalmak

Programok az Autizmus Világnapja alkalmából-2017

Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények az Autizmus Világnapja alkalmából.

Április 2-át az ENSZ 2007 december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmus spektrum zavarra. A határozatban az ENSZ arra kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Ennek megfelelően hazánkban is országszerte változatos programok szerveződtek, melyek általunk összegyűjtött listáját az alábbiakban megtekinthetik. Amennyiben egy esemény kimaradt a felsorolásból, kérjük jelezzék nekünk!

Az eseményekről a címre kattintva olvashat.

Tovább...

Ezt is ajánljuk

"Én vagyok a vasutas, te meg legyél az utas!"- Beszámoló autizmus-barát gyermekvasutas programunkról

     Azoknak a családoknak, akik autista gyermeket, fiatalt vagy felnőttet nevelnek, gyakran korlátozott a lehetőségük olyan szabadidős programokba bevonódni, amely mindannyiuk számára kikapcsolódást és örömteli időtöltést jelenthet. Támogatásukra ezúttal a Nyolc Pont projekt alatt nagy sikerrel megrendezett gyermekvasutas programunkat dolgoztuk át és valósítottuk meg. Mivel célkitűzéseink közé tartozik, hogy az általunk szervezett autizmus barát programok sokszorosíthatók, mások által is megvalósíthatók legyenek, az alábbiakban megosztjuk Önökkel a rendezvényünkről szóló beszámolót és az elkészült segédanyagokat.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható

Tovább...