Illúzió az inklúzió?- szülőszemmel

Október 28-án, 15 résztvevővel megtartottuk a „Morzsák az autizmusról I.” című műhelysorozatunk utolsó állomásául szolgáló „Illúzió az inklúzió?-szülőszemmel” című felkészítésünket, mely az inklúzió kérdéskörét járta körbe.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

 

Az előadók dr. Simó Judit, gyermekpszichiáter és Nagy Orsolya konduktor, szülő voltak, akik a szakmai és szülői szemmel a résztvevő szülőkkel és családtagokkal áttekintették az autista gyermek óvodai és iskolai integrációja során leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

A workshop fókuszában a tudásmegosztás és a közös gondolkodás állt, ennek megfelelően interaktív formában zajlott a felkészítés, melyen foglalkoztak többek között az integrációra vonatkozó jogszabályokkal, a környezet felkészítésével, valamint az intézménnyel való együttműködés megsegítésével is.

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: beszámoló


Kapcsolódó tartalmak

Térítésmentes képzéseink

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával lehetőségünk nyílik a lent olvasható térítésmentes képzések indítására. A jelentkezési felületek elérhetők az FSZK honlapján, melyek megjelenéséről facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

 

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható

Tovább...

Ezt is ajánljuk

Autizmus és viselkedésprobléma

Október 14-én, 29 résztvevővel lezajlott a „Morzsák az autizmusról II.” című műhelysorozatunk harmadik állomásaként az „Autizmus és viselkedésprobléma” elnevezésű felkészítésünk. A workshop szakemberei a Nagy-Britanniában hosszú múltra visszatekintő „Pozitív Viselkedéstámogatás” (Positive Behaviour Support) módszerbe nyújtottak betekintést.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

Tovább...