Autizmus belülről

Szeptember 23-án 19 fő részvételével lezajlott második őszi felkészítésünk, mely a „Morzsák az autizmusról II.- Autizmus belülről” címet viseli. A workshopon a szakember mellett tapasztalati szakértő osztotta meg a hallgatósággal autizmus tudását és személyes élményeit gyakorlati helyzeteken keresztül.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

A workshop Matolcsi Rita, autizmus szakember, valamint Dr. Palkó Gábor Ferenc, jogász, tapasztalati szakértő megosztott vezetésében folyt.

A műhely során az előadók saját történetekkel mutatták be az autizmus spektrum zavarban tapasztalható hétköznapi nehézségeket, mint például a rugalmas viselkedés és gondolkodás nehézségei, és minden témakör során gyakorlati ötleteket adtak a hatékony segítségnyújtáshoz.

A felkészítés záró szakaszában csoportokba rendeződve a résztvevők is kipróbálhatták magukat az autizmus-szempontú akadálymentesítés területén, olyan élethelyzetekhez kötődő problémák megoldásával, mint egy hivatali procedúra előkészítése egy autizmusban érintett fiatal számára.

Ez volt az első olyan műhelyünk, ahol egy érintett személy adta át tapasztalatait. A résztvevők ezzel kapcsolatban az alábbi visszajelzéseket fogalmazták meg:

„Hibátlan volt mind a fiatal, mind a szakmai előadó. Életem egyik legszórakoztatóbb, de ugyanakkor hasznos előadása volt.”

„Remek volt mindkét előadó, rengeteg gyakorlati példával színesítették a napi programot.”

„A tapasztalati szakértő bevonása rendkívül hasznos volt, Gábor nagyon jó előadó és hiteles forrás.”

„Nagyon tetszett, hogy ketten adtak elő, egymást váltva nagyon dinamikussá, érdekessé, még közelebbivé tették a témát és az előadást. Tetszettek a személyes élményeken keresztül bemutatott érdekességek és ezeknek struktúrába helyezése.”

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: Esemény


Kapcsolódó tartalmak

Térítésmentes képzéseink

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával lehetőségünk nyílik a lent olvasható térítésmentes képzések indítására. A jelentkezési felületek elérhetők az FSZK honlapján, melyek megjelenéséről facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

 

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható

Tovább...

Ezt is ajánljuk

"Egy nap együtt" - beszámolónk az eseményről

2015. november 28., Budapest, ELTE BGGYK

Az Autizmus Koordinációs Iroda első bemutatkozásának adott alkalmat az Autisták Országos Szövetsége, az "Egy nap együtt" az AOSZ-szal elnevezésű rendezvényen. 

 

A hírre kattintva elolvashatják beszámolónkat.

Tovább...