Autizmus belülről

Szeptember 23-án 19 fő részvételével lezajlott második őszi felkészítésünk, mely a „Morzsák az autizmusról II.- Autizmus belülről” címet viseli. A workshopon a szakember mellett tapasztalati szakértő osztotta meg a hallgatósággal autizmus tudását és személyes élményeit gyakorlati helyzeteken keresztül.

Hírünk a címre kattintva tovább olvasható.

A workshop Matolcsi Rita, autizmus szakember, valamint Dr. Palkó Gábor Ferenc, jogász, tapasztalati szakértő megosztott vezetésében folyt.

A műhely során az előadók saját történetekkel mutatták be az autizmus spektrum zavarban tapasztalható hétköznapi nehézségeket, mint például a rugalmas viselkedés és gondolkodás nehézségei, és minden témakör során gyakorlati ötleteket adtak a hatékony segítségnyújtáshoz.

A felkészítés záró szakaszában csoportokba rendeződve a résztvevők is kipróbálhatták magukat az autizmus-szempontú akadálymentesítés területén, olyan élethelyzetekhez kötődő problémák megoldásával, mint egy hivatali procedúra előkészítése egy autizmusban érintett fiatal számára.

Ez volt az első olyan műhelyünk, ahol egy érintett személy adta át tapasztalatait. A résztvevők ezzel kapcsolatban az alábbi visszajelzéseket fogalmazták meg:

„Hibátlan volt mind a fiatal, mind a szakmai előadó. Életem egyik legszórakoztatóbb, de ugyanakkor hasznos előadása volt.”

„Remek volt mindkét előadó, rengeteg gyakorlati példával színesítették a napi programot.”

„A tapasztalati szakértő bevonása rendkívül hasznos volt, Gábor nagyon jó előadó és hiteles forrás.”

„Nagyon tetszett, hogy ketten adtak elő, egymást váltva nagyon dinamikussá, érdekessé, még közelebbivé tették a témát és az előadást. Tetszettek a személyes élményeken keresztül bemutatott érdekességek és ezeknek struktúrába helyezése.”

Címkék: nincs címke megadva.

Kategória: Esemény


Kapcsolódó tartalmak

Programok az Autizmus Világnapja alkalmából-2017

Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények az Autizmus Világnapja alkalmából.

Április 2-át az ENSZ 2007 december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmus spektrum zavarra. A határozatban az ENSZ arra kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Ennek megfelelően hazánkban is országszerte változatos programok szerveződtek, melyek általunk összegyűjtött listáját az alábbiakban megtekinthetik. Amennyiben egy esemény kimaradt a felsorolásból, kérjük jelezzék nekünk!

Az eseményekről a címre kattintva olvashat.

Tovább...

Ezt is ajánljuk

Beszámoló a budakalászi érzékenyítő projekt napról

A Szentistvántelepi Általános Iskola évente négyszer szervez projekt napot, mely témája ez alkalommal - 2016. árpilis 8-án -  a fogyatékosság volt. Az iskola több fogyatékosügyi szervezetet kért fel, hogy érzékenyítő napot tartson az iskola több mint 500 tanulójának felismerve, hogy a társadalmi szemléletformálást a gyermekeknél érdemes kezdeni.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. három állomással kapcsolódott be a programba. A tanulók több szempontból is betekintést nyerhettek a fogyatékos emberek életébe: megtanulhatták többek között a Braille írás alapjait, tesztelhették készségeiket egy szájról olvasási szoftver kipróbálásával, szimulációs szemüveg szettben labdás játékokat játszhattak, valamint kreatív játékok kapcsán közelebb kerülhettek az autizmus spektrumán elhelyezkedő gyermekek és felnőttek gondolatvilágához.

Hírünk a címre kattintva folytatódik.

Tovább...