Útmutató autizmus-ba...

rendezvény 2016. 04. 02.

Az Útmutató autizmus-barát rendezvények szervezéséhez integráló intézmények számára c. kiadvány két konrét példán keresztül (múzeum-látogatás, illetve farsangi ünnepség) mutatja be, hogy milyen szempontokat szükséges figyelembe venni annak érdekében, hogy az autista gyeremekek, fiatalok számára is élvezetes legyen egy iskolai rendezvény. A kiadvány részletesen kitér az felhasználható eszközök, módszerek ismertetésére, melyek a mellékletben egy konkrét példán keresztül is megtekinthetőek.

A kiadványt - a Nyolc Pont Projekt keretében -  Sajó Eszter, Weibli Mónika és Rajnik Kata készítették, a szerkesztési útómunkát az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársai végezték.

Az Útmutató elsősorban integráló csoportban/osztályban dolgozó pedagógusoknak készült, de ajánljuk továbbá minden autizmus ellátás területén működő köznevelési és szociális intézménynek, civil szervezetnek, szülőcsoportoknak; illetve hasznos információkat találhatnak benne mindazok az érintettek, családtagok, érdeklődők, akik a többet szeretnének megtudni az autizmus-barát rendezvényekről.